HNB tečajna lista
23.07.2017
Prodajni
CAD CAD
1
5,075173
GBP GBP
1
8,301684
USD USD
1
6,381028
EUR EUR
1
7,427516
$ Odabir valute
= Odabir valute

POZIV I OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA NEKRETNINE NA PODRUČJU OPĆINE VOJNIĆ 

19.07.2017
Poštovani,
Obavještavamo Vas za dostavu podataka o poreznom obvezniku i podataka o nekretninama prema Zakonu o lokalnom porezima(NN br. 115/2016)  koji je stupio na snagu 01. siječnja 2017. godine (dalje u tekstu Zakon), kojim se u porezni sustav Republike Hrvatske uvodi porez na nekretnine, a ukida komunalna naknada propisana Zakonom o komunalnom gospodarstvu.
Člankom 20. stavkom 2. Zakona propisano je da su sve jedinice lokalne samouprave (dalje u tekstu JLS), dužne uvesti i naplaćivati porez na nekretnine, prema članku 70. Zakona, s danom stupanja na snagu odredbi koje se odnose na porez na nekretnine odnosno od 01. siječnja 2018. godine.
Obavještavaju se porezni obveznici slijedeće:
- da je predmet oporezivanja nekretnina,
- da je porezni obveznik svaka osoba koja nekretninu samostalno posjeduje (u smislu Zakona to je vlasnik nekretnine), ali i nesamostalni posjednik ako je porezna obveza pravnim poslom prenesena na nesamostalnog posjednika, ako se koristi nekretnina u vlasništvu općine, grada ili županije ili Republike Hrvatske, ako nema valjani pravni temelj posjedovanja nekretnine ili je vlasnik nepoznat,


 

opširnije

U Velikoj Kladuši potpisan Partnerski ugovor za Projekt "Zaštita i promocija kestena" 

07.07.2017
Načelnik Općine Vojnić boravio je u četvrtak sa suradnicima u službenom posjetu Općini Velika Kladuša, prilikom čega je potpisan Partnerski ugovor između  Općine Velika Kladuša, Općine Vojnić i Centra za šljivu i kesten iz Petrinje. Uz navedene potpisnike ugovor će još biti potpisan i od strane Grada Karlovca, Općine Bužim i Poljoprivrednog zavoda USK. Navedeni ugovor razultat je prekogranične suradnje kroz Projekt "Zaštita i promocija kestena", IPA INTERREG HR-BA-ME.

Odlikaši kod načelnika 

07.07.2017
Kao i nekoliko godina unazad, načelnik Općine nagradio je odlične učenike za njihov rad i trud. U opuštenom druženju načelnik je sa učenicima porazgovarao o školskoj godini koja je iza njih, o njihovim željama i planovima za budućnost. 
Nagrada u obliku poklon bona podijeljena je učenicima uz prisustvo ravnateljice Osnovne škole Vojnić Mirjane Stojković i učiteljice Ranke Rod. Na kraju druženja načelnik im je zaželio puno uspjeha i u sljedećoj školskoj godini kako bi se opet svi zajedno mogli susresti i družiti.

Potpisan ugovor o prodaji bivše tvornice Beti Metlike u Krstinji 

07.07.2017
Načelnik Općine Vojnić kao inicijator suradnje, prisustvovao je u utorak potpisivanju ugovora o prodaji bivše tvornice Beti Metlike u Krstinji i izvršenju isplate iste. Navedena tvornica kupljena je od strane lokalnog poduzetnika koji će bivše prostore tvornice prenamijeniti u modernu sušaru i hladnjaču za voće. Navedena investicija rezultirat će novim zapošljavanjima, a njeno poslovanje bit će između ostalog, usmjereno ka suradnji u smislu koopreacije sa lokalnim stanovništvom koje se bavi uzgojem voća. 

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost 

05.07.2017
Obavještavaju se fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ( Narodne novine broj 39/13 i 48/15) i Naputku ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine“, br. 53/17). 

Za više informacija o navedenom kliknite na link:

Prijem kod načelnika Općine Vojnić prigodom Ramazanskog bajrama 

28.06.2017

Na današnjem prijemu kod načelnika Općine Vojnić Nebojše Andrića prigodom Ramazanskog bajrama, uz općinske vijećnike, predstavnike bošnjačke nacionalne manjine, nazočila je i delegacija Islamske zajednice koju je predvodio Admir ef. Muhić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Karlovac. U sastavu delegacije bili su i Almir ef. Šabić, imam Džemata Bogovolja i Nejla Muhić, muallima/vjeroučiteljica islamskog vjeronauka u OŠ Vojnić.

Glavni imam došao je sa svečanim i službenim počastima, a također je načelniku i njegovim zamjenicima uručio prigodne darove nakon kojih se i obratio s bajramskom porukom. U svojoj bajramskoj poruci istaknuo je da bi trebali graditi mostove koji će na ovom području ujediniti tri vjerske zajednice kršćansku, pravoslavnu i muslimansku, te izrazio želju za sadnjom „Drveta mira“.

Nazočilo je i pet učenika s područja Općine Vojnić (Amina Šabić, Irnes Kekić, Aziz Muhić, Arijan Mustedanagić, Arniela Mustedanagić) koje je načelnik nagradio slatkišima.

OBAVIJEST - Dječji vrtić - roditeljski sastanak 

20.06.2017
REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA  ŽUPANIJA
OPĆINA VOJNIĆ
DJEČJI VRTIĆ VOJNIĆ
STARČEVIĆEV TRG 4
47220 VOJNIĆ
Vojnić, 19.06.2017. 
KLASA: 601-01/17-01/01
URBROJ: 2133-83-01-17-02

Na temelju članka 34.stavak 3. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97,107/07 i 94/13) te članka 37. i članka 40. Statuta Dječjeg vrtića Vojnić, sazivam
RODITELJSKI SASTANAK
__________________________________________________________
u srijedu, 21.06.2017. godine u 15:30 sati
u prostoru Dječjeg vrtića Vojnić
Za sastanak predlažem slijedeći:
DNEVNI RED
1. Izbor jednog člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Vojnić iz redova roditelja djece korisnika usluga 
2. Priprema za vrtić-proces prilagodbe
3. Kućni red vrtića
4. Razno

Ravnateljica:
                                                                                                      Branka Linta

OBRAZLOŽENJE: 
Predškolskom ustanovom Dječji vrtić Vojnić upravlja Upravno vijeće. Upravno vijeće ima pet (5) članova od kojih tri člana Upravnog vijeća imenuje Općinski načelnik, jednog člana se bira iz redova odgojitelja i ostalih stručnih djelatnika Dječjeg vrtića Vojnić, a jednog člana se bira iz reda roditelja ili skrbnika djece korisnika usluga. 
Člana Upravnog vijeća iz reda roditelja i skrbnika bira se na sastanku roditelja i skrbnika djece korisnika usluga „tajnim glasanjem“.
Obzirom da dosadašnjem članu Upravnog vijeća izabranom iz redova roditelja prestaje članstvo u Upravnom vijeću zbog ispisa djeteta iz Ustanove, potrebno je da se iz redova roditelja izabere novi član Upravnog vijeća.
Svaki roditelj može predložiti ili biti predložen za člana Upravnog vijeća, odnosno istaknuti svoju kandidaturu. 
S poštovanjem,                                                   
                                                                            Ravnateljica:
                                                                                        Branka Linta

4. SEOSKA OLIMPIJADA KORDUNA U TOPUSKOM 

13.06.2017
LAG Petrova Gora poziva Vas na 4. SEOSKU OLIMPIJADU KORDUNA koja će se održati 17.06.2017. u Topuskom, s početkom u 9:00 sati u Hotelu Top Terme.
Program započinje s predavanjem na temu "Integrirani pristup razvoja ruralnog područja kroz povezivanje poljoprivrede i turizma" u organizaciji LAG-a Petrova Gora. 
Nakon predavanja predviđen je defile natjecatelja i početak "igara".
12.06.2017
Općina Vojnić objavila je javni poziv kojim se pozivaju svi vlasnici/ korisnici građevina u kojima se nalazi azbest (slonit ploče) da dostave podatke o lokacijama na kojima se nalaze takvi objekti.
Podaci će se nakon prikupljana proslijediti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Rok za dostavu podataka putem objavljenog obrasca je do 31. srpnja 2017. godine.

Kazališna predstava "Sportski život letećeg Martina" 

25.05.2017
Knjižnica i čitaonica Vojnić poziva Vas na Kazališnu predstavu koja će se održati u ponedjeljak 29.05.2017. u Domu kulture Vojnić s početkom u 12,15 sati.
Ulaz je besplatan.
RSS
str. 1 2 3 4 5 6 >