HNB te�ajna lista
07.12.2019
Prodajni
CAD CAD
1
5,100707
GBP GBP
1
8,825406
USD USD
1
6,721694
EUR EUR
1
7,455703
$ Odabir valute
= Odabir valute

Filmski Uskrs i Vaskrs

Filmski Uskrs i Vaskrs 2019.

Kinoklub Karlovac i Općina Vojnić, uz potporu Gradskog kazališta Zorin dom te pokroviteljstvo Hrvatskog audiovizualnog centra, već tradicionalno za uskršnje blagdane vraćaju u život kino-dvoranu u Domu kulture u Vojniću.
Najmlađi (i svi oni koji se tako osjećaju) ove će godine moći uživati u popularnom fantastično – avanturističkom  filmu „Moj dida je pao s Marsa“ u režiji Dražena Žarkovića i Marina Andree Škop. Film prati dogodovštine djevojčice Une, čiji se život sasvim preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Una i robot zajedno kreću u potragu, te imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda. 
„Moj dida je pao s Marsa“ bit će prikazan u četvrtak 25.4. u 20:00 sati, dok će dan poslije, u petak, 26.4. u 20:00 sati gledatelji (a posebno gledateljice) moći uživati u filmu „Naš posljednji tango“ redatelja Germana Krala i producenta Wima Wendersa.
"Naš posljednji tango" je priča o ljubavi dvoje najpopularnijih plesača u povijesti tanga, ali i priča o njihovoj veličanstvenoj ljubavi prema tangu. Maria Nieves Rego (80) i Juan Carlos Copes (83) upoznali su se kao četrnaestogodišnja djevojčica i sedamnaestogodišnji mladić i od tada zajedno plešu gotovo pedeset godina. Voljeli su se i mrzili, prolazili kroz nekoliko bolnih rastanaka, pa se uvijek vraćali jedno drugome. Niti jedan muškarac ne pleše kao Juan i niti jedna žena ne pleše kao Maria. Svojedobno ju je napustio zbog 20 godina mlađe žene s kojom je dobio dvoje djece. Na kraju života, Juan i Maria otvorili su dušu i progovorili pred kamerama o međusobnoj ljubavi, mržnji i strasti. 
Ulaz na obje projekcije je besplatan.
Oživljavanje kina nije jedina stavka u programu Filmskog Uskrsa i Vaskrsa - i ove godine će uoči projekcija biti organizirana filmska radionica za djecu, ali i okrugli stol na  temu „Djeca i film u malim sredinama“, koji je na rasporedu u subotu, 4.5.2019.